Kasausohje

Ohjevideolta näet havainnollisimmin kuinka tulipaikka kasataan. Voit myös ladata PDF-muotoisen ohjeen ja tulostaa sen itsellesi tarvittaessa.

PDF-ohjeesta löydät myös vinkkejä eri kasausvaiheisiin.

Lataa PDF

Materiaalit

Tuhkajalustan vaippa ja välilevy ovat tehty ruostumattomasta levystä. Alimmainen levy on alumiinia. Varsinainen maljaosa sekä sen yläpuoliset osat ovat valmistettu 3 mm paksuisesta Cor-Ten -teräksestä.

Tuotetta ei voi verrata kiinalaisiin halpatuotteisiin eikä sitä tarvitse välttämättä pintakäsitellä.

Lisätietoa Cor-Ten®-teräksestä:

ruukki.fi ssab.fi

Cor-Ten -materiaali patinoituu ajan myötä luonnostaan

Patina on metallin luontainen suoja ja sen muodostumista voidaan edistää joko sinkoamalla tai hiekkapuhaltamalla osat sekä suolavesikäsittelyllä. On huomioitava, että puhallus-/sinkokäsittely voi hieman muuttaa kappaleiden muotoa. Myös pelkkä suolavesikäsittely jouduttaa patinoitumista.

Näiden käsittelyiden etuna on että patinasta tulee yhtenäisen näköinen lyhyemmässä ajassa ja suoja alkaa toimimaan nopeammin. Noki voi estää patinan muodostumista.

Voit myös jättää tuotteen täysin käsittelemättä! Aika tekee tehtävänsä.

 Maljaosan alapintaa ei kannata käsitellä mitenkään.

Tulisija kannattaa  puhdistaa silloin tällöin varsinkin jos teet paljon ruokaa nuotiolla.

Jalustan osille ei tarvitse tehdä juurikaan mitään.

Tuotteesta ja sen valmistusmenetelmistä johtuen saattaa Cor-Ten -teräsosissa olla jo uutena patinaa joko pilkkuina tai yhtenäisempänä (ala/sisäpinnalla) sekä työstömenetelmästä johtuvia hankausjälkiä lähinnä maljassa, jossa tuli palaa. Työstöjäljet ovat täysin normaaleja ja tasoittuvat käytössä sekä tuotteen patinoituessa.

Ruostumattomassa vaippaosassa (jossa tulen kuvia) voi olla alapinnalla hieman leikkausroiskeita, mutta ne jäävät piiloon kasausvaiheessa.